در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه کاراکورام پاکستان با مسئولان دانشگاه حضرت معصومه (س)، ظرفیتهای مشترک برای گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی بررسی شد
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه حضرت معصومه(س)، هیئتی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه کاراکورام پاکستان با حضور در دانشگاه حضرت معصومه (س) قم، با رییس و مسوولان دانشگاه حضرت معصومه(س) در خصوص زمینههای همکاریهای علمی و پژوهشی میان دو دانشگاه گفتگو کردند.
این دیدار در راستای گسترش روابط بینالمللی و همکاریهای علمی و فرهنگی بین دو کشور برگزار شد.
دکتر مریم بردبار، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س)، در ابتدای این نشست با خوشامدگویی به مهمانان پاکستانی، به معرفی ظرفیتهای علمی دانشگاه پرداخت.
وی گفت ، دانشگاه حضرت معصومه(س) با بیش از ۱۵۰۰ دانشجو، از جمله ۱۱۰ دانشجوی بینالمللی، که ۵ نفر آنها پاکستانی هستند، آماده گسترش روابط علمی با دانشگاههای معتبر است.
دکتر بردبار در ادامه از سه دانشکده دانشگاه حضرت معصومه(س)، شامل دانشکده الهیات وحقوق ، مدیریت و حسابداری، دانشکده علوم انسانی و هنر، نام برد و گفت که این دانشگاه در مقطع کارشناسی ۱۱ رشته تحصیلی و در مقطع کارشناسی ارشد ۲۰ گرایش را ارائه میدهد.
وی همچنین به برگزاری کارگاهها و برنامههای کارآفرینی برای دانشجویان بهویژه در حین تحصیل و پس از فارغالتحصیلی تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که دانشگاه حضرت معصومه(س) در تلاش است تا دانشجویان خود را برای ورود به بازار کار و راهاندازی کسبوکارهای مستقل آماده کند.
دکتر بردبار از توانمندیهای علمی اساتید دانشگاه حضرت معصومه(س) نیز یاد کرد و گفت :" این دانشگاه به دلیل بهرهمندی از اساتید برجسته، در زمینههای مختلف علمی و پژوهشی موفق به کسب افتخارات چشمگیری شده است."
در ادامه، رئیس گروه شیمی دانشگاه کاراکورام پاکستان، با اشاره به فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه کاراکورام، گفت: این دانشگاه در حال حاضر ۲۲ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف دارد و بیش از ۸۰ درصد دانشجویان آن را دختران تشکیل میدهند.
وی افزود که این ویژگی میتواند زمینهساز همکاریهای بیشتر در آینده باشد.
رئیس گروه شیمی دانشگاه کاراکورام همچنین گفت: این دانشگاه سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ مقاله علمی درجه یک در سطح جهانی منتشر میکند و در پروژههای علمی و پژوهشی با کشورهای مختلف از جمله چین، مالزی، آمریکا و کشورهای اروپایی مشارکت دارد.
دکتر سجاد، دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه کاراکورام، نیز بر شباهتهای فرهنگی و دینی میان ایران و پاکستان تأکید کرد و گفت: همکاریهای علمی در حوزه علوم اجتماعی و انسانی میتواند به تقویت روابط بین دو کشور کمک کند.
وی همچنین پیشنهاد همکاری در زمینههای تبادل دانشجو و استاد و برگزاری کنفرانسهای علمی مشترک را مطرح کرد.
دکتر افتخار علی نیز ضمن تشکر از جامعه المصطفی برای فراهم آوردن فرصت این دیدار، به همکاریهای ایران و پاکستان در زمینه انرژی هستهای اشاره کرد و گفت که دانشگاه کاراکورام در این حوزه فعالیتهای گستردهای داشته است.
وی تأکید کرد که همکاریهای علمی در این زمینه میتواند به تقویت روابط دوجانبه کمک کند.
استاد انصار مدنی، که تحقیقاتی در زمینه زندگی نامه ی حضرت خدیجه (س) انجام داده است، از الگو گرفتن از این شخصیت بزرگ اسلامی سخن گفت و تأکید کرد که حضور در دانشگاهی ویژه بانوان مانند دانشگاه حضرت معصومه(س) فرصتی ارزشمند برای رشد علمی و فرهنگی است.
وی افزود که این دانشگاه با هدف تربیت بانوان با الگوهای اسلامی، محیطی مناسب برای تحصیل و پرورش استعدادهای علمی دختران فراهم کرده است.
در پایان، دکتر فقیهی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه حضرت معصومه(س)، ابراز امیدواری کرد که همکاریهای علمی و پژوهشی میان دانشگاه حضرت معصومه(س) و دانشگاه کاراکورام ایجاد شود و اعلام کرد: دانشگاه حضرت معصومه(س) آمادگی پذیرش دانشجویان پاکستانی در مقاطع مختلف تحصیلی را دارد.
وی تأکید کرد که این دانشگاه با هدف تربیت بانوان با الگوهای اسلامی، فضایی مناسب برای رشد علمی و فرهنگی ایجاد کرده است.
این دیدار فرصتی مناسب برای ایجاد و گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی میان دانشگاه حضرت معصومه(س) و دانشگاه کاراکورام پاکستان به شمار میرود، که البته گامی مهم در راستای توسعه ی روابط بین المللی علمی بین پژوهشگران ایران و پاکستان است.
تاریخ تنظیم خبر
۱۴۰۳/۱۱/۱۹