دیدار مدیرکل نظارت و ارزیابی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با حضرت آیت الله العظمی سبحانی

مدیرکل نظارت و ارزیابی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به همراه رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س) شامگاه چهارشنبه با حضرت آیت الله العظمی سبحانی دیدار و گفتگو کرد.

حضرت آیت الله العظمی جعفر سبحانی از مراجع تقلید در این دیدار با بیان این که دانشگاه ها با هدف تربیت کارمند برای دولت نباید ایجاد شود، گفت: این کار صلاح مملکت نیست، اگر این دانشگاه ها با هدف تربیت کارمند تشکیل شود دانشجویان مدرک گرفته اما بدون کار می مانند که این خود آسیب است.
وی افزود: دانشگاه ها باید مسیری را پیش بگیرند تا به خود کفایی رسیده و متکی به دولت در زمان حاضر و آینده نباشند، امروزه بسیاری از دانشجویان لیسانس و دکترا داشته و توقع دارند که در نهادها و ادارات در مصدر کار باشند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که خانه سالاری فراموش شده است، اظهار داشت: امروزه دختران را درس می دهیم و دارای مدرک لیسانس و دکترا می شوند اما خانه سالاری از بین می رود، در عین حالی که دختران تحصیل می کنند نباید از خانه سالاری غاقل شوند.
وی ادامه داد: تربیت فرزند سالم در دامن مادر بوده و در شیرخوارگاه و مکان های دیگر نیست، اگر خروجی دانشگاه ها این باشد که خانه سالاری را رها کرده و به دنبال کارهای خارجی باشند این مسأله بر خلاف اهداف اسلامی است، البته این نکته به معنای مخالفت با تحصیل زنان نیست.


این مرجع عالیقدر تقلید با بیان این که زن همانند مرد می تواند تحصیل کند، ابراز داشت: در عین تحصیل باید به مسؤولیت های اجتماعی و جامعه توجه شود؛ برخی از این جوانانی که می بینیم نه حاضر هستند ازدواج کنند و اگر هم ازدواج کنند توانایی اداره ندارند که این مسائل به این دلیل است که در دامن مادر و خانواده بزرگ نشده اند.
معظم له عنوان کرد: البته برخی مشکلات نیز تحت تأثیر ماهواره ها است، امروزه سن ازدواج در دختران به 30 رسیده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به مسائل به صورت فراگیر نگاه کند؛ دانشگاه ها باید به گونه ای دانشجو تربیت کنند که به خانه سالاری توجه داشته باشند و بتوانند کار تبلیغی و دینی انجام دهند و باری بر دوش دولت نباشند.
حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کرد: اگر اهدافی که گفته شد عملی است خیرین نیز می توانند ثروت خود را برای پیشبرد اهداف این نهاد صرف کنند، امروزه باید دانشجویان از نظر دینی و اسلامی تحت نظر بوده تا در آینده نقش آفرین باشند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که باید به دین و تقوای دانشجویان توجه شود تا آن ها مؤثر باشند و فساد را کاهش دهند، گفت: بی حساب نباید دانشجو را پذیرفت، باید مراقب دین دانشجویان بود، اگر دیده می شود دین و مذهب دانشجویان ضعیف است باید به فکر بود.
گفتنی است: پیش از سخنان این مرجع عالیقدر تقلید، دکتر سیدمجتبی خیام نکویی گزارشی از فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه جذب و هدایت خیرین در حوزه علم و فناوری ارائه نمود.
پایان خبر
94/03/27