استاد حقوق بین الملل دانشگاه حضرت معصومه(س):
پاسخ متقابل ایران به تجاوزات اسراییل، مشروع و براساس قواعد حقوق بین‌الملل بود

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) با بیان اینکه پاسخ متقابل ایران مشروع و براساس قواعد حقوق بین الملل بود، گفت: اقدام ایران در مراجع بین المللی مورد دفاع حقوقی است، در حالی‌که اسراییل تا توانسته‌است اماکن غیرنظامی و مردم غیرنظامی را مورد حمله قرار داده‌ و دائما مرتکب جنایات جنگی شده‌است.

دکتر حسام‌الدین لسانی در گفت‌وگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه حضرت معصومه(س) عنوان کرد: به لحاظ حقوق بین‌الملل توسل به زور و استفاده از تسلیحات نظامی علیه کشور دیگر ممنوع است، تنها موردی که طبق منشور سازمان ملل در این خصوص مجاز شناخته شده، دفاع مشروع و صدور مجوز شوارای امنیت است.
وی اضافه کرد: وعده صادق ۲ یا همان حمله موشکی ایران به اسراییل، بر اساس مورد اول یعنی دفاع مشروع صورت گرفت، چرا که ترور جناب اسماعیل هنیه در ایران، تجاوز به خاک کشور محسوب می‌شود بنابراین دفاع مشروع حق ایران بود‌.
عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) تصریح کرد: دفاع مشروع، باید متناسب با حمله باشد، بنابراین سوال اول این است که آیا پاسخ ایران به اسراییل متناسب با حمله اسراییل بوده است و نکته دوم اینکه از آنجا که اقدام اسراییل در ایران یک اقدام تروریستی بود، امکان پاسخ متناسب با این اقدام برای ایران وجود دارد یا اینکه کشور ما اقدام شفاف نظامی انجام می‌دهد؟ که همانطور که مشاهده شد ایران تصمیم گرفت تا اقدام شفاف نظامی را انتخاب کند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: برخی حقوقدانان، یک نگاه دیگری به اقدام ایران در وعده صادق ۲ دارند و آن اقدام متقابل است، اقدام متقابل به اقدامی گفته می‌شود که در مقابل نقض یک قاعده بین‌المللی توسط یک دولت به وسیله دولت دیگر انجام می‌شود تا در نتیجه آن مانع از اقدام مجدد دولت خاطی شود.
وی ادامه داد: شهادت دکتر اسماعیل هنیه در ایران، شهادت سردار نیلفروشان و سید حسن نصرالله در بیروت توسط اسراییل نشان داد که اگر  پاسخ متقابل از سوی ایران صورت نمی‌گرفت، اقدام سوم اسراییل مشخص نبود که در چه سطحی انجام گیرد.
ایران، برخلاف اسراییل در وعده صادق۲ قواعد حقوق بشردوستانه را رعایت کرد
دکتر لسانی گفت: اصل کلی براساس حقوق بین‌الملل ممنوعیت توسل به زور است اما زمانی که کشوری قوانین بین‌الملل را نقض می‌کند این استثنا وجود دارد که کشور مقابل از خود دفاع مشروع نشان دهد، توجه به این نکته ضروری است با اینکه از سوی ایران حدود ۲۰۰ موشک به سمت اسراییل پرتاب شد، هیچ‌کس نتوانست ایران را متهم کند چراکه حتی یک موشک از این ۲۰۰ موشک پرتاب شده، به اماکن غیرنظامی برخورد نکرد.
وی تاکید کرد: در واقع اقدام ایران را در مراجع بین المللی می‌توان مورد دفاع حقوقی قرار داد، در حالی‌که اسراییل تا توانسته‌است اماکن غیرنظامی و مردم غیرنظامی را مورد حمله قرار داده‌است، حتی در حمله اخیر به ضاحیه بیروت که منجر به شهادت سید حسن نصرالله شد، رژیم صهیونیستی حدود ۸۴ تن بمب بر سر مردم فروریخت و ۲۰۰ نفر غیرنظامی را شهید کرد تا به هدف اصلی خود یعنی شهادت سید حسن نصرالله و همراهان او از جمله سردار نیلفروشان برسد.
عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) تصریح کرد: اقدام ایران، هیچ کدام از حقوق بشر دوستانه را نقض نکرد در حالیکه اسراییل تا به حال ۴۲هزار نفر از مردم بی‌گناه را مورد حمله قرار داده و به شهادت رساند.
دکتر لسانی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات اسراییل در آینده می‌تواند این مجوز را به ایران بدهد تا اهداف غیرنظامی را نیز مورد حمله قرار دهد،  خاطرنشان کرد: طبق قانون حقوق بشردوستانه یا حقوق جنگ، نقض قواعد حقوق بشردوستانه توسط یک طرف درگیری به کشور مقابل اجازه این را نمی‌دهد که او هم این قوانین را نقض کند، در واقع مورد حمله قراردادن اماکن غیرنظامیان یک جنایت جنگی است، اقدام متقابل ایران محکومیت بین‌المللی را در پی نداشت زیرا ناقض حقوق مخاصمات نبود.