درباره دانشگاه     تماس با ما      English    عربي    
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
با اعلام دبیر علمی جشنواره؛
سه اثر برتر جشنواره نوآوری و کارافرینی در زنجیره ارزش قالی قم مشخص شد

همایش نواوری کارافرینی و زنجیره قالی قم با هدف حمایت از ایده های نواورانه برگزار و در این همایش از سه ایده برتر جشنواره تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه حضرت معصومه (س)، از بین 13 اثر انتخاب شده 3 ایده برتر معرفی شد که برگزیده اول اپلیکیشن رج با کسب 429 از 600 امتیاز، برگزیده دوم اثرافزایشی حاصل خیرکننده های در بافت های انتیریاکمی در ریشه روناس با کسب امتیاز  402 امتیاز از 600 امتیاز و ایده سوم خلاقیت و روایت از فرش دستبافت قم برمبنای روایت بر فرهنگ و هنر کشور ژاپن باکسب 379 امتیاز از 600 امتیاز اعلام شد. همجنین اثر سخن عشق به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
مهندس حسن عزیزی دبیر علمی جشنواره نوآوری و کارافرینی در زنجیره ارزش قالی قم گفت: شرکت های دانش بنیان با طراحی فرم هایی به جذب ایده های نو در این صنعت پرداختند.
وی تشریح کرد: در این میان 28 ایده به دبیر خانه ارسال شد که در مرحله اول تعداد 13 ایده از 28 ایده ارسال شده انتخاب و مورد ارزیابی اصلی قرار گرفتند و مقرر شد ایده های ناقص بعد از رفع نقص به دبیرخانه ارسال شود تا مورد ارزیابی مجدد قرار بگیرد
دبیر علمی جشنواره اظهار داشت: 13 ایده ی انتخاب شده تحت عنوان: اپلیکیشن رج نرم افزار همیار فرش از آقایان شاهینی، یادآور و جاسمی اثر: اثر افزایشی حاصل خیزکننده های در بافت های انتیریاکمی در ریشه روناس، اثر خلاقیت و روایت از فرش دستبافت قم برمبنای روایت بر فرهنگ و هنر کشور ژاپن از خانم دده جانی و حسن عزیزی ، اثر هزار و یک فرش از خانم بابونه راستگویان، اثر طراحی فرش با استفاده از پست مدرن ازخانم زهرا افتخاری، اثر بقا مخفف بوستان قالی و ویردا یاد مادر از زینب بیرانوند، اثر ترکیب فرش و رزین در ساخت وسایل داخلی منزل از خانم اصغری، اثر بازتاب سخن عشق در ایران از خانم سونیا نوری، ایده اثر به کار گیری بلاکچین در صحت سنجی اصیل بودن فرش دست بافت از آقای دکتر محمد صادقی، تشعیر و نقاشی ایده فرش از خانم زهرا افتخاری، اثر چاپ سیلک بر روی فرش های مستعمل و کهنه از خانم ساجده موسوی، اثر طراحی فرش مدرن با الهام بیتروکار های زیستی از دکتر محمد مقدمی راد، اثرهایی هستند که به مرحله دوم راه پیدا کرده اند.
وی اعلام کرد: پس از تکمیل ایده ها و حضور هیات محترم داوران از بین 13 اثر انتخاب شده 3 ایده برتر انتخاب شد که برگزیده اول اپلیکیشن رج با کسب 429 از 600 امتیاز، برگزیده دوم اثرافزایشی حاصل خیرکننده های در بافت های انتیریاکمی در ریشه روناس با کسب امتیاز  402 امتیاز از 600 امتیاز و ایده سوم خلاقیت و روایت از فرش دستبافت قم برمبنای روایت بر فرهنگ و هنر کشور ژاپنئ باکسب 379 امتیاز از 600 امتیاز انتخاب شدند.
 مهندس عزیزی گفت: از 13 اثر انتخابی  5 ایده توسط دانشجویان دانشگاه حضرت معصومه (س) ارائه شده بود.
دبیر علمی جشنواره در خصوص فراینداجرای جشنواره تشریح کرد: بر اساس رسالت دانشگاه های نسل چهارم نسبت به هنر-فرهنگ فرش دستبافت و آمادگی و تاکید رئیس محترم دانشگاه حضرت معصومه(س) و اداره کل صمت استان قراردادی فی مابین دودستگاه  منعقد شد و طی برگزاری جلساتی با کارفرمایان فرش دستبافت قم با حضور نماینده محرم صمت و اساتید مربوطه، عارضه، مسائل و مشکلات فرش دستبافت قم احصا شد و 10 عارضه و مشکل در زنجیره ارزش قالی احصا شد.
وی افزود: همچنین زیرساخت مناسب جهت تهیه مواد اولیه تولید فرش دستبافت، ارتقای کیفی نرم افزار های طراحی فرش دستبافت، نقش خلاقیت و نواوری در جریان سازی فرش دستبافت قم، تامیین و تهیه زنجیره مواد اولیه رنگ زا، ارتقای کیفیت و دار، اجزای فرش دستبافت جهت دار سازی و بالا بردن سرعت بافت، مدیریت علمی در قیمت تمام شده، مدیریت فروش و بازاریابی الکترونیک، نقش تبلیغات و برندینگ در معرفی و بالا بردن ارزش مادی و فرهنگی فرش دستبافت، ثبت مالکیت فکری و صدور شناسنامه، تاثیر هوش مصنوعی در زیست بوم فناورانه فرش دستبافت قم ایجاد کردیم.
مهندس عزیزی اظهار داشت: در خلال این جشنواره برای آشنایی دانشجویان با شیوه های خلاقیت ایده پردازی 6 کارگاه آموزشی به صورت آنلاین و حضوری با مباحثی همچون آشنایی با اکو سیستم فرش دستبافت، رویداد و روایت گری بحث فرش، آشنایی با زیست بوم فناوری ها و بحث ایده پردازی و تفکر خلاق برگزار شد.
دبیرعلمی جشنواره به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: ارزیابی و احصا مشکلات فرش قم، ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری، شناسایی استعداد های خلاق و هدایت به سمت قالی، تقدیر و تشکر از ایده های خلاقانه با اهدای جوایز مادی و معنوی، حفظ اصالت و مالکیت زنجیره ارزش غذایی و جذب سرمایه دار ایده پرداز و استارتاپ، شبکه سازی در بین افراد حقوقی و حقیقی فرش دستبافت، تحریک کردن دانشجویان و استعداد های جوان با هدف تامین  و تهیه فرش دستبافت از اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم از صنعت 7 هزار ساله فرش پاسداری کنیم و آن را به سمت فرهنگ نوین و بروز جامعه و جهان سوق دهیم. 
در ادامه صاحبان ایده های برتر به تشریح ایده های خود پرداختند.
مجتبی شاهینی تولید کننده اپلیکیشن رج گفت: دانشگاه حضرت معصومه(س) در ساخت این اپلیکیشن پیشتاز شد و مجموعه ما ایده ای در مورد اپلیکیشن فرش ارائه دادند که سبب تولید این اپلیکیشن شد. همچنین به دلیل نبود قیمت ثابت در دستمزد و قیمت فروش فرش، سعی کردیم این مسئله را در این اپلیکیشن حل کنیم و فضایی را ایجاد کردیم تا کسانی که به عنوان تولید کننده در این صنعت هستند در این اپلیکیشن حضور داشته باشند تا دیگران بتوانند با آنها در این اپلیکیشن در تعامل باشند و همچنین مسئله اختلاف کارگر و کارفرما را در این اپلیکیشن با گزارش گیری حل کنیم.
شاهینی این اپلیکیشن را فضایی برای بهره برداری ار استعداد های برتر این صنعت دانست و افزود: در این اپلیکیشن سعی کردیم با راه اندازی فضایی از وجود استعداد های این صنعت بهره ببریم و به آنها آموزش بدهیم.
محمد رضا مقدمی راد صاحب دومین اثر برگزیده جشنواره گفت: ایده اثرافزایشی حاصل خیزکننده های در بافت های آنتراکینونی در ریشه روناس ایده ای جهت رنگرزی ریشه قالی هست.
وی تشریح کرد: امروزه یکی از دغدغه های اصلی بزرگان و پیشکسوتان این صنعت عدم استفاده از رنگ های طبیعی در الیاف قالی است که ما گیاهان را مورد مطالعه قرار دادیم و در این میان روناس گیاه دارای ویژگی خوبی در تولید رنگ محسوب میشود
وی افزود: ریشه این گیاه دارای آلیزارین و پورپرین هست که برای رنگ طبیعی در پارچه های پشمی و ابریشمی از هزاران سال پیش مورد استفاده قرار گرفته است و قدیمی ترین بافتی که وجود دارد مربوط به 3 هزار سال پیش در مصر است که از روناس استفاده شده است.
وی ادامه داد: گیاه روناس از خانواده پایا گیاهی است مقاوم دربرابر شوری و گرما که در 98 درصد زیست بوم های خشک و نیمه خشک از این گیاه میتوان استفاده کرد.
مهندس حسن عزیزی صاحب سومین اثر انتخابی جشنواره گفت: نگاه ما به هنر فرهنگ فرش صرفا یک نگاه هنری است و تلاش داریم این صنعت را یک هنر بر روی دیوار بدانیم و زمانی که ایده ای ارائه میشود سایر ایده ها متولد شده و ایده ارائه شده زمینه ساز تولد سایر ایده ها است با توجه به اینکه سفیر فرهنگی کشور ما فرش دست بافت است در صدسال اخیر بازار این رشته پیشرفت کرده و بین رقبای سایر استان ها مانند اصفهان، تبریز و. در حال رقابت است.
عزیزی به تشریح ایده خود پرداخت و گفت: کار ما ساخت محتوا و کار پژوهشی است و سعی میکنیم سلیقه نوع فرهنگ آداب رسوم و نطزیه مبانی فکری را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم و سلیقه فرهنگی هر کدام را استخراج کنیم و به فرش ارزش افزوده بدهیم و با این فعالیت ها ارزش هنری و مالی فرش را ارتقا بدهیم و چون در ارتباط با بازار ژاپن فعالیت میکنیم به همین دلیل فقط از فرش به جنبه زیرپا بودن و استفاده برای زیر پا نگاه نمیکنیم بلکه به فرش به عنوان رو میزی تابلو و غیره نگاه میکنیم. همچنین سعی داریم دانشجویان را به این رشته از این زمینه سوق دهیم.
وی ضمن اشاره به بیان ویژگی ها و اهداف ایده خود عنوان کرد: ما عنصر مشترک فرش قم و ژاپن که پرنده ای به نام درناست را روی فرش قم به جای نماد ترنج ترسیم کردیم و این کار را برای هنر دیوار کوب مورد پیشنهاد قرار دادیم. در این ایده سعی کردیم با مطالعه نماد های بازار مشترک ژاپن و قالی قم و استخراج ویژگی های ثابت، آن به این عرصه بپردازیم. 
سونیا نوری صاحب ایده شایسته تقدیر در این جشنواره گفت: عنوان ایده ما بازتاب سخن عشق در قالی ایرانی است. این ایده به تلفیق انواع نقش مایه های ایرانی در قالب سخن پرداخته است. در این ایده با بهره گیری از مینیاتور نقاشی ایرانی که منجر به خلق طرحی نو از نظر هنری شده است و بافندگان برای هنری تر شدن اثر خود ممکن است از ادبیات حافظ، سعدی و غیره بر روی قالی خود استفاده کنند و به این شکل ارتباط بین شعر و طراحی قالی را ایجاد کنند.
وی افزود: فرهنگ و نماد ابرانی دارای جایگاه ویژه ای است و باید این صنعت را با نوآوری حفظ کنیم و به همین روال میشود مطرح بودن قالی ایرانی را در منطقه و جهان حفظ کرد.
نوری درمورد طرح خود توضیح داد: در این طرح با استفاده از بافت ترکی سیمرغی طراحی و بافته شده است. سیمرغ همیشه به عنوان نماد اهورایی مورد استفاده قرار گرفته می شده و در کنار آن از دف استفاده شده است چون دف یکی از سازهای اصیل است. الگو های استفاده شده بیشتر نماد عشق، نیاز مادرانه، باور و زیبایی استفاده شده و در این طرح از فرهنگ بومی و نشانه گزاری های اصیل ایرانی، معرفی و شناساندن قالی ایرانی با استفاده از هویت و مسائل اعتقادی، استفاده از نقوش مختلف با استفاده از مناطق مختلف و فرهنگ آنها و طرح ها در زیبا سازی محیط شهری و منزل در سطح ملی و بین المللی در جهت توسعه صادرات با توجه به نیاز بازار مورد استفاده قرار می گیرد.  

 

گزارش تصویری جشنواره را از اینجا مشاهده نمایید

گزارش ویدیویی شبکه استانی نور را از اینجا ببینید


نشانی: قم - بلوار الغدیر - روبروی ورزشگاه یادگار امام - دانشگاه حضرت معصومه (س)

تلفن:02532012

کد پستی: 3736175515 شناسه ملی: 14002794966   صندوق پستی:145-37115   دورنگار:02533209050

پست الکترونیکی: info@hmu.ac.ir

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه حضرت معصومه(س) می باشد

دانشگاه حضرت معصومه(س) قم - با اعلام دبیر علمی جشنواره؛ - سه اثر برتر جشنواره نوآوری و کارافرینی در زنجیره ارزش قالی قم مشخص شد