درباره دانشگاه     تماس با ما      English    عربي    
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
ميزگرد تخصصی راهکار ها و موانع کارآفرینی زنان با حضور تني چند از مسؤولين اجرايي و کارآفرینان برتر كشور برگزار شد.

میزگرد تخصصی راهکار ها و موانع کارآفرینی زنان ظهر روز 15 اردیبهشت ماه  با حضور تنی چند از مسؤولین اجرایی و کارآفرینان برتر كشور در دانشگاه حضرت معصومه (س) برگزار شد.

در آغاز  این نشست، دکتر علی رضا باقری ثالث، رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س) به دیدار اخیر رؤسای دانشگاه های کشور با رییس جمهور  و نارضایتی ایشان از ارتباط کم بین دانشگاه و صنعت اشاره نموده و دلیل بروز این مشکل را کمبود  تقاضا از سوی بخش های صنعتی عنوان کرد.

وی بهترین راهکار برای حل مشکل ارتباط دانشگاه ها با صنعت را ایجاد مقدمات برای افزایش روحیه کارآفرینی در دانشجویان دانست.

مهندس رضوی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار قم نیز در این میزگرد طی سخنانی با بیان اینکه حدود 50 درصد از نیروی انسانی استان قم را زنان تشکیل می دهند گفت: ما نمی توانیم این سرمایه را نادیده بگیریم و  جنسیت بانوان را دلیل ایجاد محدودیت برای آن ها دانسته و این قشر را از برنامه ریزی ها کنار بگذاریم. 

وی افزایش تعداد دانش آموختگان در سال های اخیر را مورد توجه قرار داده و گفت: طبیعی است که نمی توان این تعداد دانش آموخته را در سازمان های دولتی به کار گرفت، لذا بهترین راه برای فعالیت اقشار تحصیل کرده، ایجاد بستر های کار آفرینی و حضور فعال آن ها در عرصه تولید است و از اصل 44 نیز  این مطلب بر می آید که مشکلات مردم باید بدست خود آن ها حل شود.

مهندس رضوی اضافه نمود: علاوه بر برنامه ریزی های مسؤولین در بکارگیری این سرمایه ی اجتماعی در بخش های دولتی، بانوان نیز باید با بکارگیری فکر خلاقانه خود بخصوص در حوزه هایی که با روحیات زنان هماهنگی دارد و مورد نیاز آن هاست، در عرصه کار و اقتصاد بیش از پیش فعال شوند.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار قم نقش زن در خانواده را وظیفه اصلی وی دانست و گفت: باید برای وقت های آزاد زنان برنامه ریزی هایی صورت گیرد تا علاوه بر عدم آسیب به بنیان خانواده، حضور زنان در عرصه اجتماع و اقتصاد پر رنگ تر شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در این میزگرد دلیل بروز مشکلات عدیده در حوزه ابداعات در صنعت را ناهماهنگی بین عرضه و تقاضا از سوی دانشگاه و صنعت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر زمانی که صنعت به دانشی نیاز مبرم پیدا می کند به دنبال آموزش و تحقیقات آن در دانشگاه می رود و این یعنی دانشگاه پیرو صنعت است، در حالی که بهتر است این رویه معکوس شده و دانشی که در صنعت به آن نیاز پیدا خواهیم کرد  پیش بینی شده، در دانشگاه ها تحصیل شود و این اساس ایجاد فضای مناسب برای کارآفرینی است.

مهندس عالی پور میزان داشته های علمی دانش آموختگان دانشگاه ها را در حد قابل قبولی ارزیابی نمود  لیکن به دلیل کسب نکردن مهارت در دوران تحصیل بیشتر  آن ها را ناکارآمد توصیف کرد و ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم آمادگی دارد تا برای کسب مهارت های لازم برای دانشجویان دانشگاه ها و آشنایی آنان با تجربیات کاری، اقداماتی از قبیل بازدید ها، همکاری در برگزاری دوره های کارورزی و . انجام دهد.

وی با اشاره به وجود فرصت های کاری بسیار برای بانوان در استان قم گفت: رشته های کاری زیادی مانند متالورژی در صنعت استان قم وجود دارد که بدلیل عدم ارائه رشته های مرتبط با آن ها در دانشگاه های استان قم، دست دانش آموختگان بومی این استان از آن ها کوتاه مانده است. 

در ادامه، مهندس مقیمی به عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام از کارآفرین با عنوان شکارچی لحظه ها نام برد و اولین مرحله در تبدیل یک دانشجو  به یک کارآفرین را وجود اطلاعات لازم در عرصه تولید برای استفاده آن ها دانست.

وی به دانشجویان گوشزد نمود که از قابلیت های خود شناخت کامل داشته باشند و متناسب با آن از کارگاه های آموزشی و پارک های علمی، فناوری بهره کافی برده و از فکر های نو و تجربیات دیگران ایده بگیرند.


نشانی: قم - بلوار الغدیر - روبروی ورزشگاه یادگار امام - دانشگاه حضرت معصومه (س)

تلفن:02532012

کد پستی: 3736175515 شناسه ملی: 14002794966   صندوق پستی:145-37115   دورنگار:02533209050

پست الکترونیکی: info@hmu.ac.ir

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه حضرت معصومه(س) می باشد

دانشگاه حضرت معصومه(س) قم - - ميزگرد تخصصی راهکار ها و موانع کارآفرینی زنان با حضور تني چند از مسؤولين اجرايي و کارآفرینان برتر كشور برگزار شد.